Aquest és el primer diumenge del 2018 que les botigues tenen permís per obrir, de manera que poden aixecar persianes entre les 12 h i les 20 h. També ho podran fer els  diumenges 13 i 20 de maig i el 7 i 14 d’octubre, com marca la Llei 3/2014.

La pluja d’aquest diumenge al matí ha fet que no s’hagi vist gaire gent passejant pel centre, cosa que no ha ajudat a fer que les botigues s’hagin omplert, seguint una tendència semblant a la d’anys anteriors, en què els comerciants van concloure que aquest diumenges de maig havien estat fluixos i fins i tot alguns havien apostat per no obrir. Els botiguers es queixen que la campanya d’obertura especial no s’anuncia prou i, per tant, molts ciutadans no arriben a assabentar-se que les botigues estan obertes. A més, els petits comerciants lamenten que el fet que puguin obrir les grans superfícies els perjudica.

A la tarda, la imatge ha canviat al centre de la ciutat. Carrers com el de la Portaferrissa o el del Portal de l’Àngel s’han omplert de turistes. En aquest punt, la majoria dels botiguers han optat per obrir, amb alguna excepció. Per contra, els comerços dels barris han preferit no obrir, perquè consideren que no els surt a compte.

Sobre el paper, poden treballar els establiments comercials de Ciutat Vella i l’Eixample. També s’hi poden afegir els del Camp de l’Arpa del Clot, el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova, la Vila de Gràcia, la Salut, el Poble-secHostafrancs i Sants. Però, a la pràctica, el seguiment és desigual i acaben obrint, sobretot, els de les zones més concorregudes del centre, com el Portal de l’Àngel i el passeig de Gràcia. Són aquells que tenen més afluència de turistes, ja que els comerciants asseguren que són aquests els que acaben acudint a les botigues a comprar.