Centre Comercial Diagonal Mar

El centre comercial Diagonal Mar s’ha sotmès a una reforma profunda per canviar d’imatge. L’espai, que es va inaugurar el 2001, ha guanyat 7.500 m2 més de zona comercial i d’oferta gastronòmica. En total s’han incorporat 15 botigues més de moda, esport i accessoris i també s’han estrenat set restaurants a la tercera planta, que és la que ha tingut una transformació més important. Aquí hi havia un total de 18 sales de cinema que s’han reduït a 11 i s’ha eliminat la pista de bitlles per poder acollir els comerços nous.

La transformació de cinemes en botigues va generar polèmica a l’Ajuntament. BComú, el PSC, CiU, ERC i la CUP van fer evident, en el plenari de Sant Martí de l’octubre del 2016, que estaven en contra d’aquesta decisió.

150 llocs de feina nous

Amb les incorporacions el centre comercial ha assegurat que s’han creat 150 llocs de feina. Els locals comercials nous han arribat a la inauguració de la reforma amb el 100 % d’ocupació.

Centre comercial Diagonal Mar

La reforma ha costat 29 milions d’euros

La rehabilitació del centre es va iniciar el juliol del 2017 i s’hi han invertit 29 milions d’euros. S’ha renovat el disseny del centre, se n’han actualitzat els serveis, se n’han canviat els terres i s’hi han instal·lat 8.000 llums LED, que suposen un estalvi anual superior a 500.000 kWh. La reforma seguirà amb obres a la façana per tal de modernitzar-la i s’acabaran el 2019. La inversió total arribarà als 34 milions d’euros un cop acabada tota la rehabilitació.

llums led al centre comercial Diagonal Mar

El centre comercial Diagonal Mar és propietat d’un fons públic de DWS. Fa més de dos anys que les instal·lacions es van posar a la venda per 5.000 milions d’euros. L’espai té una superfície total de més de 90.000 m2 i està format per més de 200 establiments comercials.