Cushman & Wakefield és una empresa especialitzada en el mercat de lloguer i de compra de locals comercials a la ciutat. El seu director, Robert Travers, ha explicat a BTV que el carrer amb més demanda de locals de tot l’estat segueix sent l’avinguda del Portal de l’Àngel, amb preus de fins a 65.000 euros mensuals per un local de 200 m2. També ocupa la posició 14 en àmbit mundial.

El carrer següent de la ciutat amb més demanda de locals és el passeig de Gràcia, on un lloguer comercial se situa entorn dels 55.000 euros mensuals. Travers ha destacat que en els propers mesos s’anunciarà l’obertura de més comerços de luxe en aquest passeig, encara que no ha especificat quines marques seran.

Pel que fa l’avinguda Diagonal, Travers ha destacat el creixement que ha tingut durant el darrer any, d’un 33 %, i que destaca com un dels tres carrers europeus amb més crescuda de demanda de locals. Malgrat això, ha volgut especificar que la caiguda, durant el període de crisi econòmica, va ser del 40 %, mentre que al passeig de Gràcia o a l’avinguda del Portal de l’Àngel es van mantenir. El creixement actual l’atribueix a la reforma que s’ha produït i a la recuperació econòmica. El preu mitjà de lloguer d’un local comercial de l’avinguda Diagonal és de 12.000 o 13.000 euros mensuals.

Travers també ha vaticinat que la via Laietana i la Barceloneta seran les zones on, en dos o tres anys, la demanda de locals podrà créixer.