A la carta, a la qual ha tingut accés BTV, KKH proposa una “rehabilitació curosa i responsable de l’edifici, dotant-lo d’un ús mixt (residencial, comercial i oficines)”, i proposa un canvi d’usos per fer-hi “habitatge de qualitat”. El fons d’inversió KKH preveu fer millores a l’edifici, en matèria de sostenibilitat, qualitat i relació amb l’entorn. També expliquen que han demanat a l’arquitecte Carlos Ferrater que es faci càrrec del projecte. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha aplaudit la retirada del projecte hoteler perquè “tenia un fort impacte i va generar rebuig veïnal”.

El fons d’inversió justifica la marxa enrere en el projecte per la moratòria de llicències d’allotjaments turístics decretada a tota la ciutat i per la nova composició del govern municipal. KKH diu que l’executiu no vol un hotel a la torre Deustche Bank i que, per això, es mostra receptiu i sensible. El fons d’inversió va comprar l’edifici l’estiu de 2014 per 90 milions d’euros amb la intenció de fer-hi un hotel. El govern de CiU va aprovar inicialment una modificació del Pla General Metropolità amb el suport del PP per permetre l’operació, però mai no es va aprovar de forma definitiva.

En el projecte que es va començar a tramitar el mandat anterior, es permetia al fons d’inversió augmentar l’alçada de la torre. L’ampliació de sostre residencial era possible per la transferència dels drets d’edificabilitat de dues altres finques de la ciutat. Una és els antics tallers Masriera, al carrer de Bailèn, i l’altra, una finca contígua als Lluïsos de Gràcia. En el primer cas, el promotor es comprometia a comprar l’edifici i cedir-lo a l’Ajuntament per destinar-lo a equipaments. Tot això queda ara aturat, tot i que Janet Sanz ha dit que el govern valorarà si compra aquest edifici per a usos veïnals.