FLOR LÓPEZ, botiguera "Cerramos ayer a las siete y media. La gente corriendo por aquí, los Mossos detrás, todos los metros cortados. Y encima que no se vende nada, esta todo cortado y la gente no viene" ISABEL BARRÁN, botiguera "La gente tiene un poquito de miedo y entonces, claro, se ha notado. Ayer y el martes se notó un poquito, porque la gente no sale tanto"

Els desperfectes ocasionats durant l’última nit d’incidents són evidents, i generen inevitablement el debat dels veïns a peu de carrer. El Joan, veí de la plaça de Sants, comenta a una coneguda del barri que “s’estan barrejant les coses i es fica tothom al mateix pot”, i explica que els violents són “una cosa diferent” del que representa el moviment okupa. Això mateix opina el Joaquín, el venedor d’una de les cabines de l’ONCE del carrer de Sants. Mentre li reparen el vidre de la caseta explica que troba “absurd” que es desallotgés Can Vies, però critica que es trenquin els vidres “dels qui no hi tenen res a veure“.

Les treballadors de la pastisseria Kessler, un local amb molta tradició al barri, expliquen que els manifestants acostumen a respectar el petit comerç, tot i que hi ha botigues que decideixen abaixar la persiana abans d’hora. A l’històric estudi de fotografia Daguerre afirmen que les protestes no els han afectat. En aquest establiment van decidir ahir tancar una mica abans. La Flor López, botiguera d’una tenda de roba, no es mossega la llengua: “No venem res, està tot tallat i la gent no ve”.

Alguns comerciants han explicat que hi ha clients que, durant la tarda, no van poder arribar a la botiga per recollir els encàrrecs. D’altres, en ser preguntat sobre les protestes, prefereixen no emetre cap opinió sobre les afectacions que han pogut tenir.