Una cinquantena de veïns convocats per l’Associació de Veïns de la Sagrada Família i el Sindicat de Llogaters han aconseguit aturar el desnonament d’una veïna del carrer de València. La dona, Araceli Villalobos, té un fill menor a càrrec, però li ha vençut el contracte de lloguer. És el tercer avís que rep i està buscant alternativa a través de Serveis Socials, però de moment no té on anar.

El desnonament estava previst per a dos quarts de nou del matí d’aquest dijous i, abans, el carrer ja s’ha omplert de veïns i membres del Sindicat de Llogaters i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que s’han mobilitzat per impedir-lo. L’Associació de Veïns de la Sagrada Família ha actuat com a mediadora amb la comitiva judicial i ha explicat que la veïna afectada té una reunió amb Serveis Socials dimarts 16 d’octubre per mirar de trobar una solució al seu cas. Finalment la comissió judicial ha decidit suspendre el desnonament.

L’Araceli Villalobos és una de les inquilines dels quatre habitatges que encara tenen veïns del total de 14 pisos de l’edifici. L’associació de veïns ha denunciat que la promotora propietària del bloc ha iniciat una reforma integral encoberta amb els inquilins encara a dins. La façana està rehabilitada i es va començar a treballar en les zones comunes, l’escala i alguns pisos, però l’Ajuntament va aturar les obres. L’entitat, però, està preparant una denúncia per assetjament immobiliari.