Aquest serà d'aquí a unes hores l'escenari per on desfilarà la moda que es pot comprar a Sant Martí. Passarel·la elevada, backstage i un espai reservat per al públic integren els 500 metres quadrats d'instal·lacions que reprodueixen l'escenografia habitual d'una desfilada. Aquí, però, els protagonistes no són els dissenyadors ni grans firmes, sinó els comerços del barri. La iniciativa serveix per promocionar aquests establiments, i la reben amb el mateix entusiasme veïns i botiguers. CARLES MARTÍNEZ, president de l'Eix Comercial de Sant Martí "L'experiència és molt positiva i el que fa és fidelitzar perquè als veïns els hi agrada que allà on van a comprar la roba i els complements, són botigues punteres que estan sempre a l'última." Aquest és el cinquè any que es fa i hi participen una tretzena de comerços que fa dies que tenen molt clar quin gènere mostraran aquesta nit. ANA GUZMÁN, propietària de Pereira "Són cuatro modelos y yo elijo dos prendas de diario y dos más de vestir. Este año presento dos monos porque estan muy de moda." L'elecció de les peces és important. I la posada en escena, també. MAITE GARCIA, propietària de Vine i Mira "No sólo expones lo que tu vendes, sino que haces un poco de espectáculo, para que la gente se divierta. Al fin y al cabo, esto se hace por el barrio y este es el evento del año en el barrio que más le gusta a la gente." La desfilada d'aquesta nit és la primera de les tres passarel·les de moda que organitzen a la primavera els eixos comercials. Les següents seran les de Barnavasi i l'eix de Sarrià.

L’objectiu és que els veïns trobin a la passarel·la l’oferta que tenen al seu barri. Segons els promotors s’hi mostra moda urbana, de festa i complements, que estan a la venda a botigues situades a menys de deu minuts del lloc on se celebra la desfilada. En el cas de Sant Martí la passarel·la s’instal·la al carrer de Cantàbria, entre Huelva i Guipúscoa.

El 31 de maig es farà la desfilada de Barnavasi, al carrer de Muntaner, i el 5 de juny serà el torn de l’eix de Sarrià, al carrer de Manuel de Falla.

Una altra de les activitats de dinamització que es farà a Sant Martí ben aviat és la Mostra de Comerç i Fora Stocks. Se celebrarà l’1 de juny a la rambla de Guipúscoa i durant la jornada s’oferirà al públic una degustació de vedella rostida.