El recurs contenciós administratiu que va presentar l’Associació de Venedors del Mercat de la Fira de Bellcaire per recórrer contra el tancament del mercat ha estat desestimat.

En el recurs, el Mercat dels Encants demanava la reobertura immediata de l’espai, ja que, segons ells, se’ls estava posant dins del mateix sac que els centres comercials, i asseguraven que no ho són. A tot això, l’Institut Municipal de Mercats els va respondre que el Mercat dels Encants de Glòries és igualment un recinte comercial i queda inclòs dins les restriccions de la Generalitat.

El mercat es referma: “Estem preparats per obrir”

Segons el jutge, es tracta d’un tema de “dret a la salut pública” i, per tant, avala la decisió de tancar aquest mercat provisionalment, seguint les restriccions de la Generalitat. L’associació de venedors del mercat, però, al·lega que estan preparats per reobrir i fer-ho amb totes les mesures de seguretat que facin falta. A més, segons un dels portaveus, es tracta “d’un mercat més preparat i més segur que la majoria de comerços i llocs públics de la ciutat”.

Recorreran de nou

L’associació afirma que recorreran de nou contra aquest tancament, ja que “hi ha arguments suficients per fer-ho”, diuen. Asseguren que seguiran treballant i buscant altres vies legals per reobrir el mercat com més aviat millor.