L’Ajuntament de Barcelona ha obert el període de presentació de sol·licituds per beneficiar-se de les subvencions per a la transformació digital del comerç de proximitat i la restauració de barri. En total, es destinarà 1 milió d’euros per ajudar el teixit comercial i el sector de la restauració a millorar la seva presència digital i adaptar-se als nous hàbits de la ciutadania.

Aquests ajuts econòmics formen part d’un paquet de mesures més ampli impulsat conjuntament per la Direcció de Serveis de Comerç, Restauració i Consum i Barcelona Activa, que inclou també l’assessorament necessari per crear un pla de digitalització i l’accés a un catàleg formatiu de més de 50 cursos per seguir en línia.

Unes subvencions per a petits comerços

Aquesta línia de subvencions està dirigida als establiments comercials individuals de venda al detall situats a peu de carrer i a les parades de mercats municipals. També establiments que prestin serveis com tallers mecànics, serveis fotogràfics i audiovisuals, copisteries i arts gràfiques, entre d’altres.

La subvenció englobarà el 50 % del projecte, amb un import màxim de 3.500 euros per sol·licitud. Les peticions s’hauran de fer telemàticament, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Barcelona, i el termini estarà obert fins al proper 3 d’abril.

La transformació digital com objectiu principal

Les subvencions es destinaran a accions com per exemple l’estratègia de negoci, en el qual s’ha d’incloure un pla de negoci i de transformació digital, així com l’elaboració de plans de màrqueting i de comunicació digital.

Així doncs, també s’inclouen accions relacionades amb la comunicació i el màrqueting digitals, és a dir, la creació de continguts digitals, posicionament a cercadors (SEO), publicitat a les xarxes socials, entre d’altres. Finalment, aquest paquet de subvencions també es destinarà als canals de venda en línia i la omnicanalitat dels negocis.

362 projectes subvencionats l’any 2022

L’any 2022 es van destinar més de 940.000 euros per a subvencions en matèria de transformació digital. Aquestes van servir per impulsar 362 projectes. D’aquests, 190 van rebre entre 3.000 i 3.500 euros, 62 van estar subvencionats amb entre 2.000 i 3.000 euros, 61 entre 1.000 i 2.000 euros, i 49 amb menys de 1.000 euros.