El Víctor rep les darreres indicacions abans d'atendre el client d'un hotel de cinc estrelles. El seu company, l'Iván, prepara les taules per servir els dinars. Cap d'ells no té experiència en el món de la restauració però, tot i això, se n'estan sortint. NATÀLIA GUERRERO, directora de Recursos Humans de l'Hotel Hesperia Tower "Els queda moltíssimes coses per aprendre, però com a tothom. Jo em quedaria més amb el vessant d'actitud. Crec, que cada cop més estan agafant o aprendre a estimar una miqueta més al que acabaran dedicant-se." Tots dos han rebut un curs ràpid de formació, juntament amb 13 nois més de Sant Martí, a l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona. XAVIER MARTÍNEZ, coordinador de cicles formatius de grau superior de l'ESHOB "El que fem és un component teòric-pràctic, més vinculat a la teòrica aquí a les nostres instal·lacions. Tocant no només el que és la restauració popular sinó, també, el que és una restauració mitjana-alta, més de caràcter gastronòmic." Es tracta d'un projecte per promoure la inserció laboral de joves del districte, creat per l'Ajuntament i l'Escola Superior de d'Hostaleria de Barcelona. Cap dels alumnes no té feina, ni estudis superiors, per això, despertant-los l'interès per la restauració els poden obrir portes que, fins ara, semblaven tancades. IVÁN BALAGUER, alumne "Jo no m'esperava que fos una experiència tan bona. És una d'aquestes aptituds que tu no saps que tens. Jo no sabia que seria tan interessant això de la restauració." VÍCTOR PLÁCIDO, alumne "Cada día que pasa siento que me gusta más y, la verdad, me gustaría seguir formándome en el ámbito de la restauración, seguir aprendiendo más cosas. Sacar lo mejor posible de todo esto porque, la verdad, siento que cada día me gusta más." Els impulsors de la iniciativa esperen que, almenys, el 50% dels alumnes en surtin amb un contracte laboral un cop acabat el curs.