El tortell de Reis és el dolç estrella del dia i aquest divendres al matí alguns han hagut de fer cues d’última hora per aconseguir-ne un. És el cas, per exemple, dels qui han anat fins el forn La Cantonada, al Camp de l’Arpa del Clot. Tot, en un any en què els pastissers esperen recuperar les xifres d’abans de la pandèmia.

Una tradició que va de generació en generació

“Hem encarregat el tortell de nata”, ha dit la Júlia a un equip de betevé. La tradició familiar, explica, és endolcir el dia de Reis amb un bon tortell. Fins ara, era la família qui el comprava, “nosaltres és el primer any que el comprem”, però, ha assegurat acompanyada de la seva parella.

Alguns no han deixat a l’atzar l’elecció de la pastisseria, La Cantonada va quedar segona en el rànquing del millor tortell de Reis de Catalunya i això ha motivat en Luís a apropar-s’hi. “Visc a 50 metres del forn, i almenys fa uns 50 anys més que els conec. Les meves filles tenen 40 anys ja, així que us podeu imaginar ja els anys que fa que comprem el tortell”.

Un milió de tortells

Aquest any les vendes de tortells de Reis podrien recuperar els nivells d’abans de la pandèmia i podrien superar les xifres de l’any passat. El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula vendre un milió de tortells a tot Catalunya, entre els dies 4 i 7 de gener.