Les fleques i pastisseries barcelonines s’han llevat aquest matí de Reis amb cues a l’entrada. Com és habitual aquest dia, moltes persones s’hi han acostat per recollir el tradicional tortell de Reis. El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu superar en un 2 % els 910.000 tortells venuts a Catalunya l’any passat.

Com mana la tradició, el dia de Reis no pot faltar el tortell a taula. Per això, molts barcelonins s’han acostat a primera hora d’aquest dissabte a les pastisseries i fleques de la ciutat per adquirir el seu. En alguns establiments s’han format cues des de les 8 h, i els pastissers esperen que aquesta sigui la tònica al llarg de tot el dia. Entre els tortells més venuts, destaquen sobretot els de nata, seguits dels de brioix i xocolata.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera vendre uns 600.000 tortells a la ciutat, una xifra similar a la de l’any passat. D’altra banda, preveuen vendre més de 910.000 unitats a Catalunya, un 2 % més que el 2017. Tal com assegura el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró, el fet que aquest any el dia de Reis coincideixi en cap de setmana permet que els dies de venda del tortell de Reis i els dies de consum es puguin allargar.

cues pastisseries comprar tortell de Reis

En relació als preus, des del gremi asseguren que es mantenen estables. En aquest sentit, un tortell artesà per a quatre o sis persones pot costar entre 20 i 25 euros, aproximadament. A més, Miró destaca que el fet que hi hagi diverses mides i preus permet vendre més tortells, perquè així tothom troba el que millor s’adapta a la seva butxaca.