És festiu, Sant Esteve, i les cues als laboratoris clínics no s’aturen. Molts ciutadans recorren a aquests centres per fer-se una PCR o bé un test d’antígens per poder viatjar a un altre país. En molts casos, són turistes o familiars de persones que viuen aquí i agafaran un vol en les properes hores cap a indrets com el Regne Unit. En aquest país es demana una prova negativa per poder entrar-hi.

Hi ha altres països que també han endurit les mesures d’entrada per la variant òmicron i en demanen proves negatives, a banda del passaport covid amb la pauta completa de vacunació.

Les farmàcies, sense tests d’antígens

Aquests dies les farmàcies han tingut una demanda molt gran de test d’antígens que molts ciutadans s’han fet abans d’anar a un àpat nadalenc, o bé per testar-se si tenen símptomes compatibles amb la covid-19. Molts d’aquests establiments estan autoritzats pel departament de Salut per fer un test d’antígens i introduir els resultats a la Meva Salut.

La demanda d’aquests dies ha estat tant gran, fins al punt de multiplicar-se per 20 en alguns casos, que moltes farmàcies han esgotat les proves.