La companyia Royal Caribbean ha confirmat que el vaixell estrella, el Simphony of the Seas, operarà el 2018 des de Barcelona, i desmenteix, per tant, alguns mitjans que apuntaven que marxaria de la ciutat. La situació política del país va provocar la cancel·lació l’1 d’octubre del Main Schiff 3 de la naviliera TUI Cruises. Per a aquest 2017 hi ha previstes en total 758 escales al port.

Royal Caribbean manté prevista l’estrena del seu creuer estrella, Simphony of the Seas, per a la primavera del 2018 al port de Barcelona. Fonts de la companyia han afirmat que no hi ha cap intenció de deixar la ciutat per la situació política que es viu al país. Serà el vaixell més gran del món i tindrà escales a Palma de Mallorca, Marsella, Spezia, Roma i Nàpols.

Segons el Port de Barcelona, el conflicte polític català ha provocat una cancel·lació, el dia 1, mateix dia del referèndum. La companyia alemanya TUI Cruises va suspendre l’escala del Main Shiff 3 i el va desviar a València. La resta d’operacions es van fer amb normalitat i quatre creuers van fer escala a Barcelona. El 3 d’octubre, dia de l’aturada general, la mateixa companyia va avançar unes hores la sortida del seu creuer Main Shiff 5, que havia de passar la nit a la ciutat. El dia 3 d’octubre van operar dos vaixells més sense incidències.