Gairebé 30.500 persones en un dia. Són els passatgers dels sis creuers que han parat al port de barcelona abans de marxar de creuer. L'accés al recinte ha estat complicat durant les hores de màxima afluència. "Sí mucha gente, hemos tardado en el taxi, un poquito de atascos. Barcelona se notaba atascada, se notaban pocos taxis en la estación de tren, se notaba la gran afluencia de público." "Sí hay un poco de agobio ahora porque todo el mundo viene a la misma hora, venimos en hora puntoa. Nos ha costado quinze o veinte minutos desde que entramos a la zona del puerto en llegar aquí." Per estalviar-se les aglomeracions, alguns d'aquests passatgers han preferit embarcar amb antelació. "Venim ara per embarcar abans de les 3.30. Per previsió i també per dinar, per no dinar per aquests mons. I per no anar amb tants nervis d'útima hora, si no ho trobem què passarà." "Pues venimos con antelacion creo que el embarque era a partir de las 12, creo que sale a las 5, para ir con tiempo un poco porque hay cola." Tan sols unes hores més tard, la imatge del port no tenia res a veure. "Aquesta tarda la situació ja és més tranquil·la. Un cop embarcats tots els passatgers, els sis creuers han començat a salpar de forma esglaonada des de les 4 de la tarda. Aquest d'aquí és l'últim. Té una capacitat per 9.600 passatgers i ja ha encès els motors per marxar a mar obert." Així s'allunyen els vaixells que han deixat les xifres de més creueristes d'aquest estiu. Jornades com la d'avui fan de Barcelona el principal port creuerístic d'Europa.

El Serenade of the Seas, el Liberty of the Seas, el Nieuw Amsterdam, el Norwegian Epic, el Zenith i el Grand Holiday, són els vaixells de creuer que avui han estat amarrats al port de Barcelona per carregar i descarregar passatgers. No és el primer cop que Barcelona rep tants creueristes, el 18 de maig d’aquest any es va batre el rècord amb 31.600 els creueristes que van passar per la ciutat per pujar o baixar d’un creuer.

A causa de l’afluència de gent, s’han produït embussos i alguns problemes d’accés a les terminals de creuers. Els primers creuers s’han posat en marxa a partir de les 16 h i l’últim a partir de les 18.00 h. Tot i que no s’ha superat el rècord del mes de maig, avui és el dia de l’estiu amb més passatgers de creuers a la ciutat.