Respirador OxyGEN

L’empresa barcelonina Protofy, creadora dels respiradors d’emergència OxyGEN per combatre el coronavirus durant la primera onada, és un dels exemples del creixement que ha tingut el sector tecnològic i de la salut gràcies a la pandèmia. Després de la iniciativa dels respiradors OxyGEN han obtingut projectes de gran envergadura i de llarg termini que, segons l’empresa, els aporten més valor. De fet, malgrat haver estat quatre mesos parats per la pandèmia, el cofundador de Protofy, Ignasi Plaza, ha explicat que a finals del 2020 van doblar la facturació. El mateix va passar amb la plantilla que va augmentar de nou a 18 treballadors: “Això s’ha notat en la nostra presència a les xarxes socials, als mitjans o en la credibilitat que tenim davant dels clients”, ha dit.

Tant és així que des que va esclatar la pandèmia han triplicat els projectes: “Hem notat que sectors que fins ara no havíem tingut com a clients, s’han animat a innovar”, ha assegurat Plaza. Tot i la seva etapa de bonança, l’empresa barcelonina va sol·licitar un crèdit ICO per valor de 30.000 euros per ampliar les capacitats de maquinària i poder assumir els projectes que els han encarregat. Precisament, el Govern espanyol va presentar els crèdits ICO com un instrument per garantir la liquiditat de les empreses i Catalunya ha estat la comunitat amb més operacions avalades de tot l’estat.

Segons dades de la Cambra de Comerç de Barcelona, un 40 % de les empreses han invertit en digitalització arran de la pandèmia. “És una revolució tecnològica de manera accelerada”, ha afirmat la directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra, Carme Poveda. Un dels exemples més evidents és el creixement del comerç electrònic, així com la creació de productes o negocis nous per part d’un 20 % de les companyies.