bus turístic barcelona sagrada família

Els informadors turístics que treballen per Turisme de Barcelona i TMB han convocat una vaga per Nadal que s’allargarà tres dies, el 28, 29 i 30 de desembre. Això afectarà el servei que fan en el Bus Turístic. La plantilla, formada per 83 treballadors, i subcontractada per l’empresa MagmaCultura, es queixa de la “situació de precarietat i deixadesa en la qual viuen el personal” i que des de l’estiu asseguren que s’ha tornat “insostenible”. Qualifiquen també la gestió de “nefasta”.

Segons el comunicat que ha emès la CGT, les reivindicacions dels treballadors són: sortir de l’ERTO parcial, que no hi hagi discriminació salarial entre companys, que es compleixin els acords signats, i que es facin planificacions horàries correctes per evitar sobrecàrrega de treball i que es paguin els imports pendents.

La vaga afectarà els busos turístics i un dels principals atractius de Nadal, el Christmas Tour, el bus turístic que recorre els carrers més emblemàtics de Barcelona il·luminats per les festes nadalenques.

Acusa també l’Ajuntament de Barcelona de no controlar les condicions mínimes de contractació

Explica el sindicat que el servei del Bus Turístic atén milers de turistes a la setmana i que se’l considera un servei de referència a la ciutat i amb “la nefasta gestió, s’està perjudicant la Marca Barcelona”. La CGT afegeix que l’ambient ha degenerat de tal manera que s’han creat situacions de tensió amb els usuaris, per falta de serveis o perquè la freqüència de busos és insuficient pel nombre de turistes.

Els treballadors acusen l’empresa gestora dels serveis de no escoltar “les legítimes i lògiques reivindicacions” però també critica l’Ajuntament per “no vigilar el compliment de les condicions mínimes de contractació i que el converteix en còmplice necessari de la precarietat que propugna l’adjudicatària”.

La CGT avisa que si no s’atenen les peticions de la plantilla, hi haurà més dies de vaga.