Les empreses estrangeres que volen celebrar un congrés a Barcelona demanen una clàusula de cancel·lació per la incertesa política. És la denúncia que ha fet el president de l’Associació d’Empreses Organitzadores de Congressos, l’OPC. El seu president, Jaume Voltà, ha avançat a Catalunya Ràdio que és una exigència que fan en els últims mesos i que, en alguns casos, aquesta petició està deixant en espera algunes fires que s’han de celebrar durant la segona meitat de l’any. Tot i això, assegura que la negativa a incloure-hi aquest requisit, de moment, no ha generat cap anul·lació.

Les imatges de l’1-O i de les vagues han deixat empremta en molts empresaris internacionals. Segons ha dit Voltà a betevé, la preocupació d’aquests inversors ha anat creixent en els últims mesos i ara volen curar-se en salut i volen fer els congressos amb garanties. Per això reclamen la possibilitat d’anul·lar-lo si hi ha conflictivitat social al carrer.

A la Cambra de Comerç no li consta cap clàusula

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha dit que no li consta que les empreses que volen fer un congrés a Barcelona obliguin a incloure aquesta clàusula de cancel·lació per la incertesa política. Valls ho ha explicat durant la presentació de les dades de l’Observatori Barcelona, en què també ha assegurat que el ritme de contractació de congressos és l’habitual.