Veterinaris d’arreu del món es reuneixen aquests dies a Barcelona en la 34a edició del Congrés Mundial de Veterinària que, per primera vegada, es fa a la ciutat. Centenars d’experts posen en comú les seves experiències per reivindicar el paper dels veterinaris en la salut global. El Col·legi de Veterinaris de Catalunya reivindica que la vacuna de les malalties animals siguin obligatòries. Segons els experts, la xifra de vacunació a Catalunya ronda entre el 60 i el 70 %.

El Col·legi de Veterinaris de Catalunya ha aprofitat per fer aquesta crida a la vacunació dels animals al congrés. Enguany la cita que reuneix experts mundials du el lema “Cuidar dels animals = Cuidar del planeta”. Els principals experts del sector se citen al Centre de Convencions Internacional per intercanviar experiències, estrènyer llaços i reivindicar el paper dels veterinaris en la salut global. Centenars de persones participaran en xerrades, debats, taules rodones i seminaris. En el certamen s’hi poden trobar demostracions de la última tecnologia veterinària.

Un dels temes principals del congrés ha estat la relació de la salut humana amb l’animal. El 60 % de les malalties infeccioses més comuns que patim els humans són contagiades pels animals. Ho són la ràbia (amb 50.000 afectats l’any al món) o la tuberculosi. De la ràbia només se’n vacunen un 30 % i és per això que els experts reclamen que la vacuna sigui obligatòria. Creuen que així també es podria tenir un cens animal més exhaustiu. A Catalunya, la xifra de vacunació de totes les malalties animals oscil·la entre el 60 i el 70 %.

En el marc del congrés també s’organitzarà un seminari específic per debatre com millorar el benestar dels animals.