L’Auditori va comunicar dijous que no podia garantir el correcte desenvolupament del concert a causa de l’aturada i que es retira de la producció. Des d’Ibercamera han explicat, però, que pels rumors que hi pogués haver aquesta vaga ja havien avançat les converses amb el Palau de la Música i que això els ha permès mantenir el concert, tot i que en un escenari diferent. També han hagut d’avançar l’horari de l’actuació i suprimir-ne l’entreacte perquè el Palau té programat un altre espectacle per més tard.

El president d’Ibercamera, Josep Maria Prat, ha explicat en roda de premsa que encara no han calculat els danys i perjudicis del concert i que això dependrà de les entrades que es retornin. En cas d’haver-lo cancel·lat, les pèrdues estimades serien de 180.000 euros, però des de la promotora confien en la resposta del seu públic, del qual ja han rebut, diuen, missatges de suport. De moment, s’havien venut 1.800 de 2.100 localitats disponibles.

Prat també ha lamentat “l’extrema gravetat de la situació”, que atribueix a l’estructura jurídica del Consorci de L’Auditori. Per això, reclama a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que la replantegin per tal que no es limiti tant la presa de decisions, actualment en mans municipals.

Ibercamera recorda que aquesta no és la primera vaga que afronta l’equipament cultural. Després de l’aturada del mes de març els serveis jurídics de l’Ajuntament es van avenir a aplicar l’augment salarial de l’1 %, però només als músics de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. El pacte no s’ha arribat a aplicar perquè el comitè d’empresa no l’accepta si no es fa extensiu a tota la plantilla. El 21 de juny hi ha convocada una tercera aturada, que coincidirà amb la celebració del concert a la platja, amb els músics de l’OBC.