Durant la tarda d’aquest dijous, 200 persones treballadores de la companyia Endesa s’han concentrat durant una hora davant la seu de l’empresa a Barcelona. Reivindiquen unes condicions justes, diuen, per a tota la plantilla i demanen que es desencalli la negociació com més aviat millor.

Segons els treballadors, la negociació fa 39 setmanes que dura i les posicions continuen molt allunyades. Expliquen que l’empresa “se centra en la congelació salarial i la fixació d’una estructura professional que instaura la precarització dins de la companyia amb l’excusa de la digitalització”. Amb això volen un repartiment més just dels beneficis de l’empresa i la recuperació salarial.

Endesa, d’altra banda, diu que el principal punt de desacord en la negociació amb els treballadors és “com actualitzar els beneficis que perceben els empleats”. Segons detallen, “ara, un treballador rep 9.000 kw anuals gratis de consum elèctric, quan la despesa anual d’una família és de 3.000 kw”. El que els proposen ara és  un benefici en espècies de “2.500 kw gratuïts anuals, i substituir-ne la resta -fins arribar als 9.000 actuals- amb altres beneficis alternatius”, tot respectant “el valor econòmic de l’energia que els regalem avui”.

D’altra banda, Endesa assegura que la “prioritat és millorar les condicions del 80 % de la plantilla, percentatge de treballadors considerats actius, el que suposaria excloure de la negociació “el 20 % restant, que són treballadors prejubilats o que normalment no estan actius”.