La plantilla de Condialiment, l’empresa gestora de l’escorxador de Mercabarna, s’ha concentrat aquest dimecres al matí davant de l’Ajuntament de Barcelona en contra del tancament de l’equipament. El consell d’administració del mercat majorista va decidir a finals de maig tancar l’escorxador al setembre per deficitari, una decisió que afectarà 124 treballadors.

Ja quan es va fer públic el tancament, CCOO va acusar el consistori barceloní —accionista majoritari de Mercabarna— d’apostar per la destrucció d’ocupació en prendre una decisió “purament mercantil”. El sindicat considera que la clausura de l’escorxador contradiu la defensa del que és públic i no es conseqüent amb el discurs de l’Ajuntament en un moment en què cal defensar la indústria. Per això, demanen solucions que permetin mantenir l’activitat i els llocs de treball.

A Mercabarna des del 1979

La decisió de tancar l’equipament respon, segons la direcció del mercat majorista, al fet que ha estat deficitari des que es va ubicar a Mercabarna l’any 1979. Asseguren que en els últims 10 anys ha generat pèrdues per valor de 22 milions d’euros i que caldria una gran inversió per poder-hi seguir desenvolupant l’activitat.

Amb un volum de sacrificis de 22.000 tones anuals de vedella, xai, cabrit i cavall, les instal·lacions donen servei a dues empreses càrnies del polígon alimentari. Aquestes empreses podran, segons Mercabarna, fer ús d’altres escorxadors com els de Sabadell, Castellbisbal, Sant Cugat o Guissona.