Tot i ser un dels festius amb obertura autoritzada i en plena campanya de rebaixes, molts comerços han decidit no obrir aquest diumenge. La manca de turistes i la constant amenaça del coronavirus són els principals motius. L’associació Retail.cat alerta que a les botigues del centre de la capital catalana de la caiguda de les vendes fins un 50 %.

Joaquim de Toca, portaveu de Barcelona Oberta, assegura que aquesta davallada ve donada per la pèrdua de dos grans clients: els turistes, que han deixat de venir per la situació reincident de Barcelona, i la desaparició dels treballadors de la zona, que aprofitaven el migdia per fer algunes compres i que ara han desaparegut, ja que la majoria està teletreballant.

Botigues del Portal de l'Àngel

Des de Barcelona Oberta es demana una rebaixa en els lloguers i una reducció de l’IVA per pal·liar les pèrdues. També insten a l’Ajuntament que no tanqui carrers per afavorir l’accés amb transport privat a les zones comercials. Fa dos mesos, l’entitat va alertar que un 30 % dels comerços podria tancar si no es prenien mesures.

Els comerciants centren ara la mirada en la campanya de Nadal, on esperen recuperar part de les pèrdues si la situació ho permet. De tota manera, alguns negocis han decidit obrir tot el dia, de 10 h a 21 h i els ciutadans que s’hi han apropat han agraït la poca afluència de gent.