Els comerciants de la via Laietana ja tenen assumit que hauran de viure dos anys d’obres per la reforma de l’avinguda. I, asseguren, dos anys de menys activitat comercial. A més, alguns d’ells apunten que potser ara no és el moment de castigar més els negocis, quan es comencen a recuperar de la pandèmia.

Comerciants esperançats amb la reforma

La majoria de comerciants de la via Laietana coincideixen a dir que els esperen dos anys de molèsties però que, després de les obres, amb les voreres ampliades, els seus negocis acabaran millorant.

L’Anna Maria, propietària de la Xurreria Laietana, és una de les comerciants que consideren que ara no és el millor moment per a les obres. Creu que molts negocis comencen tot just ara a sortir de la situació econòmica adversa creada per la pandèmia i que en els dos anys d’obres alguns negocis patiran injustament. Malgrat això, també creu que la reforma comportarà beneficis al seu negoci.

Barcelona Oberta creu que el centre acabarà aïllat

L‘eix comercial Barcelona Oberta creu que la reforma de la via Laietana només portarà complicacions. En aquest sentit apunta que el que es produirà “de facto” és un tall d’un eix de comunicació bàsic entre el sud i el centre de la ciutat. Barcelona Oberta creu per tant que el centre quedarà aïllat i el seu comerç, ofegat.

Una via Laietana sense terrasses

El districte ja ha anunciat que a la nova via Laietana no es podrà posar cap terrassa, tal com s’ha consensuat amb els veïns. Alguns comerciants creuen que, sempre que es respecti l’espai de passeig dels vianants, s’hi podrien instal·lar algunes terrasses. L’Associació de Veïns i Comerciants de Via Laietana apunta que, fins i tot, en algunes interseccions de carrers es poden crear espais prou grans per poder instal·lar-ne.