(ACN) Barcelona Oberta, Barcelona Comerç i el Gremi de Restauració de Barcelona han reclamat al govern que modifiqui les restriccions actuals, vigents fins al 7 de febrer, perquè l’economia local “s’està dessagnant”. “Les administracions no poden seguir demanant prudència i sacrificis a un teixit empresarial que ja comença a rendir-se“, han assegurat en un comunicat conjunt.

“Necessitem oxigen: sense ajudes directes i amb les restriccions actuals, discriminatòries, estem accelerant l’atur, la depressió i el tancament d’empreses“, ha dit el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené. “No té cap sentit que ens obliguin a tancar els dissabtes, un dia important”, ha afegit Salva Vendrell, de Barcelona Comerç.

Segons Jené, després de 10 mesos de pandèmia, “urgeix una gestió que estabilitzi la pressió econòmica i la sanitària”. “Exigim al govern diàleg constant que ajudi a equilibrar la situació, ja que estem davant del possible tancament del 50 % de les empreses del centre de Barcelona i la pèrdua de milers de llocs de treball“, ha afegit.

Des de Barcelona Comerç, Salva Vendrell ha indicat que els protocols de seguretat de les botigues “són els mateixos durant tota la setmana” i que per això no té cap sentit” que s’hagi de tancar en cap de setmana. “Tenim la sensació que el govern ens permet una mínima escletxa perquè no puguem dir que ens han tancat, però el que és obvi és que amb aquest petit marge no podem sobreviure“, ha afegit. Segons ha dit, amb el tancament els dissabtes es desvien compres “a plataformes en línia, que sí que poden vendre qualsevol producte, sigui essencial o no, de dilluns a diumenge”.

Per la seva banda, Roger Pallarols, del Gremi de Restauració, ha dit que “per aturar l’hemorràgia que amenaça la vida de milers de restauradors, necessitem recuperar l’horari ininterromput i potenciar les terrasses a l’aire lliure“.