telèfon 061
Foto: ACN

Els treballadors del 061 comencen aquest dilluns a les 23 hores una vaga indefinida per reclamar la internalització del servei, que ara depèn de Ferrovial. La plantilla, formada per unes 700 persones a tot Catalunya, demana que la gestió del servei la faci directament el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), i no els contracti una empresa externa com Ferrovial. Els sindicats convocants -CGT, UGT i USOC- asseguren que, amb la internalització del servei, els treballadors tindrien millors condicions laborals i més conciliació familiar.

La vaga indefinida arriba després que la darrera reunió de mediació entre el comitè d’empresa i Ferrovial, el 15 d’octubre, acabés sense arribar a cap acord. El sindicat UGT critica que ni el Departament de Salut ni el SEM s’hi hagin implicat per donar una resposta a les reivindicacions laborals.

Denuncien “incompliments continus” de les condicions laborals

Els sindicats denuncien l’alta temporalitat que afecta, aproximadament, uns 400 treballadors en plantilla. Asseguren que els contractes “són renovables mensualment” i que l’empresa evita la contractació indefinida i estable amb un personal “format i qualificat”. També asseguren que s’ha rebaixat el salari de la plantilla en els últims mesos amb el “sobreesforç” que han fet per la pand`èmia. Durant la crisi de la covid-19 el servei es va saturar per les trucades que va rebre.

A l’estiu, els treballadors d’emergències del 112 de la Generalitat també van fer una vaga per reclamar la internalització del servei, que també depèn de Ferrovial.