Escolta aquesta notícia

Comença la Barcelona Wine Week al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. La cinquena edició del saló arrenca amb un gran èxit de convocatòria i, per primera vegada, ocuparà prop de 10.000 metres quadrats dels pavellons 1 i 8. Del 3 al 5 de febrer hi participen 1.200 cellers de tot l’estat (un 33 % més que l’edició del 2023) i l’eix temàtic d’enguany són els vins elaborats a partir de vinyes velles.

Dimarts, 4 de febrer, Doug Frost, una de les figures més destacades del vi als Estats Units, protagonitzarà la sessió ‘Vinyes velles: el paradigma entre el romàntic i el racional’. També en parlarà Raúl Pérez, qui, per a molts, és l’enòleg més influent de l’estat i ha estat escollit dues vegades millor enòleg del món. Dimecres, 5, a les 10.30 h, participarà en el tast presentació ‘Vinyes velles, més enllà de la bellesa’.

Com ha evolucionat la prescripció del vi?

El debat sobre quins motius expliquen l’auge del vi blanc el liderarà aquest dilluns, a les 11 del matí, Rodrigo Briseño, que és cap de sommeliers del restaurant Disfrutar. Un dels prescriptors de vi més populars a les xarxes, Santi Rivas (Colectivo Decantado), debatrà sobre com ha evolucionat la prescripció del vi dimarts, 4, a les 11 del matí, i Sara Pérez, elaboradora de vins al Priorat i al Montsant, parlarà de viticultura ecològica al tast ‘Criances alternatives’ aquest dilluns, a les 15 h.

A la part expositiva es donaran a conèixer els vins de 1.266 cellers de 81 procedències entre denominacions d’origen i segells de qualitat de tot l’estat. També creix la presència d’importadors i compradors internacionals a la fira amb 770 firmes de 67 països estratègics.

Comparteix a: