Pis rusc

La guerra entre l’Ajuntament de Barcelona i els pisos rusc continua oberta. Després que l’empresa que els gestiona, Haibu 4.0 hagi amenaçat el consistori amb una possible demanda, el tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha respost que “les amenaces topen contra una paret”.

No actuem ni actuarem sota amenaces, no són admissibles, actuarem amb fermesa i determinació, i sempre sota el principi de legalitat””
Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda

Collboni ha assegurat que l’Ajuntament tirarà endavant les actuacions per frenar els pisos rusc “amb fermesa i determinació” i ha remarcat que “no actuem ni actuarem sota amenaces”. En aquest sentit, ha reiterat que “no permetrem ni infrahabitatges ni especulacions en el dret a l’habitatge”. Per Collboni, aquesta és una de les línies prioritàries del govern municipal.

No permetrem que es tiri endavant qualsevol activitat que tingui a veure amb els pisos rusc ni qualsevol activitat que sigui poc digna en relació amb l’habitatge””
Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda

Un requeriment municipal, origen de la nova disputa

El conflicte ha tornat a esclatar arran d’un requeriment del districte de Sant Andreu, que va demanar informació a l’empresa de les seves activitats. Li reclamen conèixer la ubicació exacta de tots els immobles i vehicles situats al districte. És precisament a Sant Andreu on ja han obert el primer local per a usuaris de pisos rusc, que l’Ajuntament va avançar que tancarà. A més, el requeriment adverteix Haibu 4.0 que, si el dia 13 d’agost no ha respost, s’iniciarà un procés sancionador que pot comportar multes d’entre 90.000 i 900.000 euros.

L’empresa dels pisos rusc ha reaccionat amb l’amenaça de dur l’Ajuntament als tribunals. En concret, planteja una demanda “per coaccions, prevaricació i atemptar contra l’honor” de l’impulsor de la iniciativa. A més, ja ha avançat que no pensa contestar el requeriment municipal perquè consideren que la informació que se’ls demana és confidencial.