El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha insistit aquest dijous en la necessitat d’ampliar l’aeroport de Barcelona-el Prat. Collboni creu que la inversió que hi vol fer Aena és una oportunitat única per situar l’aeroport com a punt de connexió intercontinental: “Hem d’augmentar la capacitat si no volem perdre el tren del futur”, ha dit el primer tinent d’alcalde en una roda de premsa de presentació del nou model d’Aerobús.

Crida a la Generalitat a no “desaprofitar la inversió”

Collboni també ha fet una crida a la Generalitat perquè “no desaprofiti la inversió de 1.700 milions d’euros prevista per Aena, un cop escoltades les reflexions de la taula tècnica” i ha recordat que cal prendre una decisió abans del 30 de setembre.

Alhora, el tinent d’alcalde confia que la Unió Europea, que també s’ha de pronunciar sobre el projecte, emeti una opinió que permeti “garantir la sostenibilitat de l’ampliació”. Precisament, aquest dilluns l’Ajuntament i la Generalitat van fet un acte conjunt en què van condicionar l’ampliació a protegir l’espai natural de la Ricarda.