Raval Rebel i Resistim al Gòtic denuncien les coaccions i les intimidacions que està rebent una família del Gòtic amb dos fills menors perquè abandonin el pis que ocupen al passatge de la Pau. Les dues entitats asseguren que des de fa uns 10 dies la propietat de l’immoble està enviant representants seus a amenaçar-los per forçar que deixin l’habitatge. Expliquen que fa uns dies quatre persones es van presentar a casa d’aquesta família i van intentar obrir la porta per la força, amb puntades de peu, mentre a l’interior hi havia els dos fills de la parella plorant. Les entitats reclamen a l’Ajuntament que els faciliti un lloguer social perquè s’acabi la incertesa amb què viuen.

betevé ha pogut parlar amb Jormavi, SL, que nega les acusacions i diu que sempre ha tingut una voluntat negociadora. Segons les entitats, la propietat els ha restituït el servei d’aigua aquest dilluns a quarts de nou del vespre.

El periple de la Mina i el Mohammed

La història de la Mina, el Mohammed i els seus dos fills, de cinc i dos anys, ve de lluny. El mes de juny van ser desnonats per la policia i sense previ avís del pis on vivien des de feia set mesos al carrer de la Lluna, al Raval. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) els va oferir dormir una nit en una pensió. A partir d’aquí, la família es va trobar al carrer. Segons van explicar la mateixa família i Raval Rebel, l’Ajuntament els va dir que no es podien fer càrrec del seu cas perquè no eren refugiats i que haurien de tornar al Marroc, el seu país d’origen. Finalment, després de tancar-se durant unes hores a la seu dels Serveis Socials del Raval, van aconseguir allargar un dies la pensió fins que la Mina i el Mohammad van ocupar un altre pis, aquest del passatge de la Pau, d’on ara els volen desallotjar.

El consistori explica que va tenir coneixement de l’ocupació divendres passat. En aquell moment, va derivar el cas a la Unitat contra l’Exclusió Residencial, i diu que ja s’ha començat a fer el procés d’acompanyament per trobar-hi un solució.