Durant el temps que l’associació s’hi va instal·lar, al número 16 del carrer de la Ferlandina, es va convertir en un espai de difusió literària. Un exemple de la seva activitat és la lectura de ‘Poemes africanos’ i ‘Después de despedirme’, escrits per Pepe Rubianes, que el club va acollir el 18 de gener del 2017.

La protesta del Club Cronopios s’ha fet a la plaça de Sant Jaume i d’una forma especial: l’entitat ha traslladat l’activitat del local al carrer, davant d’un centenar de persones que han demanat el retorn de l’entitat al Raval. Que l’entitat s’hagi concentrat allà no és casualitat: és on hi ha l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat, cap a qui els manifestants dirigeixen part de les seves denúncies. Saben que la gentrificació no només es pot abordar en àmbit municipal però reclamen que les institucions donin més suport al teixit cultural que hi ha a la ciutat.

Segons expliquen des de l’associació cultural literària, la propietat del local els ha donat suport durant els últims mesos, però que s’ha vist obligada a replantejar el preu del lloguer pel context del mercat immobiliari. El Club Cronopios assegura que no se’ls hagi ofert cap alternativa i lamenta que el seu futur està en perill.

Un altre espai cultural que tanca al Raval per la gentrificació

En només un any han tancat almenys dos locals culturals per no poder assumir el preu del lloguer. Fa uns mesos, l’associació La Virgen –  Despacho Cultural va denunciar que havien abandonat l’establiment per culpa de la gentrificació i que, en quedar-se buit, uns narcotraficants el van ocupar i el van convertir en un nou narcopís al barri.