AGUSTÍ COLOM, regidor d'Empresa i Turisme "Serà un projecte d'innovació que ens permetrà reforçar l'ecosistema innovador a la ciutat. Un ecosistema que ens permetrà que les petites i mitjanes empreses de la ciutat, les 'start-ups' es beneficiïn d'aquest projecte i que ens permetrà a més crear ocupació de qualitat, amb la qual cosa es dinamitza l'economia de la ciutat." JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació "Ve a donar i fer un salt qualitatiu molt important en el districte tecnològic del 22@, una aposta històrica i estratègica de la ciutat per tenir una economia que sigui competitiva, que sigui justa i sostenible"

El projecte s’ha renovat per estendre’l al teixit socioeconòmic de la ciutat, obrint-se ara a emprenedors i pimes innovadores locals perquè es puguin beneficiar dels seus recursos. Una mesura que, segons Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme, ” permetrà reforçar l’ecosistema innovador a la ciutat i crear ocupació de qualitat, amb la qual cosa es dinamitzarà l’economia de la ciutat.”. En concret, es calcula que es crearan un centenar de llocs de treball.

El Centre d’Innovació de Cisco esdevindrà una plataforma per investigar les possibilitats de l’aplicació de la internet de les coses (IoT) a les ciutats intel·ligents. El projecte es va gestar el 2014, durant el mandat de Xavier Trias, i ara la multinacional tecnològica renova la seva aposta per Barcelona, amb una inversió prevista de 30 milions.

Jaume Collboni, tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació,  ha reconegut que el procés de negociació per tancar aquest acord “no ha estat fàcil”, però ha destacat que serveix per fer “un salt qualitatiu” en el districte tecnològic del 22@, “una aposta històrica i estratègica de la ciutat per tenir una economia que sigui competitivitat, justa i sostenible”.

De fàbrica del segle XIX a edifici autosuficient

La fàbrica de Ca l’Alier, ubicada a la confluència dels carrers de Pere IV i Fluvià, data de finals del segle XIX. L’ús original era de pintats i, posteriorment, de jute. El consistori ja ha iniciat els treballs de rehabilitació de la nau, valorats en 10 milions d’euros, que  permetran convertir aquesta fàbrica en un edifici intel·ligent i de zero emissions amb elements per fer-lo autosuficient energèticament, amb sistemes predictius de la demanda de la generació de l’energia i l’aigua, o un disseny arquitectònic per a la minimització de consums.

Amb el nou calendari, està previst que la rehabilitació del recinte de Ca L’Alier, que suposarà una inversió de 10 milions d’euros, estigui enllestida el maig de 2018.

Es mantenen les converses amb Scheider Electric

Mentrestant, el govern municipal manté obertes les converses amb la multinacional francesa Scheider Electric per concretar el grau de col·laboració en el projecte del centre d’innovació. La companyia s’havia compromès amb el govern de Trias a invertir en el centre més de 15 milions d’euros, però amb el replantejament del projecte estudia ara quin serà el seu grau d’implicació.