El Cibernàrium de Nou Barris, al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, ha obert un nou punt de formació tecnològica gratuïta amb el qual es busca reduir la bretxa digital i potenciar les competències digitals de la ciutadania per a l’àmbit professional, de l’emprenedoria i de la cerca d’oportunitats a la feina. A més, el nou recurs també ensenyarà a fer tràmits administratius, comprar de forma electrònica i tenir relacions socials virtuals.

L’espai disposa de cinc aules equipades amb dispositius electrònics, ordinadors i pissarres digitals, amb capacitat per formar simultàniament a més de 100 persones. Els nous cursos integrats en l’oferta del Cibernàrium amplien el nombre de places presencials, que se sumen a l’oferta formativa virtual que ja està en marxa.

Segons informa l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat, es prioritzarà les persones amb menys coneixement d’ús dels dispositius informàtics. En aquest cas, diu el consistori, se’ls proporcionarà coneixements, pràctica i acompanyament personalitzat.

Més de 15.000 persones cada any al Cibernàrium

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, assegura que el nou punt de formació tecnològica garantirà “la igualtat d’oportunitats” per accedir a un món laboral que, ha dit, s’ha reconvertit aquests darrers anys, però també després de la pandèmia pel coronavirus. La via digital té cada cop més pes en les formes de treball i de comunicació.

L’ampliació de la capacitat al Cibernàrium permetrà, segons Collboni, arribar a 15.000 persones anualment.