Tot i que alguns rumors donen per fet que dilluns, 1 de març, els centres comercials podran obrir, el sector assegura que no en té cap informació oficial. Malgrat això, el responsable a Catalunya de l’Associació Espanyola de Centres Comercials, Víctor Garcia, assegura que són optimistes. “Ens veiem inclosos dins del sector que necessita agafa aire”, diu Garcia parafrasejant les paraules del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, d’aquesta setmana. El govern ha ajornat unes hores la decisió sobre les restriccions i, finalment, ho anunciarà aquest divendres.

“No ha de suposar cap risc”

Garcia recorda que reobrir els centres comercials després de gairebé 160 dies tancats és una necessitat urgent per al sector. A més, considera equiparar aquestes botigues amb la resta de comerç és una qüestió de justícia. Defensa que això “no ha de suposar cap risc” i que l’obertura dels centres comercials és una mesura “totalment compatible amb la cautela del govern” a l’hora de desescalar.

Els centres comercials van tancar el 7 de gener, just l’endemà de finalitzar la campanya de Nadal. Durant aquestes setmanes han reclamat insistentment poder reobrir, i asseguren que la situació dels negocis és “molt crítica”.