Menjar per emportar

(ACN/redacció) El sindicat CCOO ha obert aquest dimarts un espai amb fonts d’aigua fresca i lavabos per a repartidors a domicili o “riders” a la seu del sindicat a Barcelona, que també poden utilitzar les persones no afiliades. La iniciativa neix per la “manca de resposta” d’empreses com Glovo, Deliveroo o Uber Eats a les peticions dels treballadors “en plena onada de calor”, segons ha informat el sindicat en un comunicat i a través de les xarxes socials.

CCOO denuncia que és una situació que genera patiment

Els treballadors de plataformes digitals –que operen com a autònoms fins a l’entrada en vigor de la llei “rider”–fa temps que demanen accés a lavabos, fonts per agafar aigua i un lloc per poder descansar i esperar les comandes. CCOO denuncia que les empreses els deneguin aquests serveis i asseguren que aquestes circumstàncies estan generant “una situació d’enorme preocupació i patiment” entre el col·lectiu.

CCOO afegeix que la manca de lavabos i espais d’espera de les comandes “està generant que els repartidors hagin d’esperar-se en bancs, parades d’autobús, voreres”, cosa que provoca problemes de convivència amb alguns veïns.