Maleta

(ACN) L’arribada de turistes internacionals a Catalunya va enfonsar-se un 86,2 %  durant el mes d’octubre, si ho comparem amb l’any passat. En total, van venir 230.580 visitants. La caiguda és calcada al setembre i més accentuada respecte al juliol i agost, quan el nombre de visitants va caure entorn el 80 %, segons les últimes dades provisionals de l’Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) publicada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La majoria de turistes (59,6 %) provenen de França, mentre que la resta d’Europa representa el 16,4 % de les visites. Les dades de Turisme de Barcelona del setembre ja apuntaven en la mateixa línia: han caigut les visites internacionals, mentre que, en canvi, ha augmentat l’estatal.

Per altra banda, la despesa turística dels visitants estrangers durant l’octubre va ser de 135 M €, un 92,8 % en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, segons l’Enquesta de Despesa Turística (Egatur). A l’octubre, la despesa mitjana per turista va ser de 585 euros, un 47,5 % menys respecte al mateix període de l’any anterior.

La caiguda en aquesta partida contrasta amb la durada de les estades, que durant l’octubre s’han allargat un 9,9 %, fins als 5,6 dies. Pel que fa al nombre de pernoctacions, a Catalunya se’n van registrar al voltant d’1,17 milions durant l’octubre, un 84,9 % menys en termes interanuals.

Malgrat la forta caiguda en el nombre de visitants estrangers, Catalunya es manté com la destinació turística principal de l’Estat, acollint el 22,6 % dels turistes. Al conjunt de l’estat, el nombre de turistes internacionals va superar lleugerament el milió, un 76,1 % menys respecte a l’any passat. La despesa turística, per altra banda, va assolir els 862 M € a l’octubre, un 89,7 % menys en termes interanuals.