FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "Una persona que ha aportat moltíssim a l'edició, molts dels seus llibres estan a les llibreries mig món en llengua castellana. I és indubtable que ha fet una gran contribució a l'edició en llengua catalana." JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, ministre de l'Interior "Digno continuador de la personalidad, de la obra y del carácter de su padre. Creo que en estos momentos es lo que mejor se puede decir de él." JOSEP LLUÍS BONET, president de Fira de Barcelona "Home de principis i d'un criteri encertat, normalment no fallava. Una gran visió que l'ha fet ser un gran empresari que ha fet molt de bé al país." LUIS DEL OLMO, periodista "Fue un hombre con una imaginación, una gran imaginación para los tres medios, la prensa, la radio y la televisión, increíble." ARTUR MAS, president de la Generalitat "Se'n va un gegant de la cultura d'aquest país i, sobretot, de les empreses culturals. El Grup Planeta és un gran gegant que José Manuel Lara ha ajudat a construir d'una manera decisiva." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Una persona d'una cultura excepcional i que, a més, estimava la cultura. Era una persona que -jo que sóc metge- vull destacar l'actitud que ha tingut davant d'una malaltia que sabia que se l'emportaria, però ha lluitat d'una manera que només fan les persones que són excepcionals." LUIS ROIG, president de Mercadona "Un grandísimo empresario, que ha hecho muchísimas cosas por Cataluña, que ha hecho muchas cosas por España y, sobre todo, por todo el movimiento empresarial para crear riqueza y por crear empleo."

La capella ardent s’ha obert a les 13 h al Tanatori de Sant Gervasi. Les personalitats que s’han acostat han destacat la trajectòria de José Manuel Lara, que ha situat Planeta en el rànquing de les 10 editorials més importants del món.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell ha ressaltat que Lara Bosch ha estat “una persona que ha aportat moltíssim a l’edició, molts dels seus llibres estan a mig món en llengua castellana. I és indubtable que ha fet una gran contribució a l’edició en llengua catalana.”

De la seva banda, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz ha assenyalat que va ser un digne continuador de la personalitat, l’obra i el caràcter del seu pare i el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, l’ha definit com un “home de principis i d’un criteri encertat, que normalment no fallava. Una gran visió que l’ha fet ser un gran empresari que ha fet molt de bé al país.”

També s’ha acostat a la capella, el periodista Luis del Olmo que ha destacat que José Manuel Lara Bosh “va ser un home amb una gran imaginació per als tres mitjans, la premsa, la ràdio i la televisió”.

A la tarda han estat al tanatori personalitats com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el president de la Generalitat, Artur Mas, la ministra de Foment, Ana Pastor, el president de Telefónica, César Alierta, la periodista Julia Otero, l’exentrenador de l’Espanyol, Mauricio Pochettino, l’exministre Josep Piqué i l’escriptora Maruja Torres, entre d’altres.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha definit José Manuel Lara Bosch com “un gran defensor de Catalunya” i ha lamentat que “no sempre s’ha tingut en compte” aquesta faceta de l’editor mentre que l’alcalde, Xavier Trias ha destacat que el president del Grup Planeta va ser “una persona importantíssima, que gràcies a la seva labor empresarial va ajudar a crear riquesa i ocupació”.

Per la seva banda, la ministra de Foment, Ana Pastor, ha qualificat Lara Bosch com “un home bo amb qui vaig tenir molta relació i que va demostrar sempre que li interessava molt el seu país, el futur de Catalunya i Espanya”.

L’editor José Manuel Lara Bosch, va morir aquest dissabte  Barcelona amb 68 anys. La salut de l’empresari s’havia deteriorat en les últimes hores a causa del càncer de pàncrees que patia.

El funeral serà aquest dilluns al matí a l’Esglèsia de La Concepció i ja han confirmat la seva assistència la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría i l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.