El port viu el cap de setmana més fort de tot el mes. De l’11 al 13 d’agost la capital catalana rebrà un total de 13 vaixells que desembarcaran 55.600 passatgers a la ciutat. La xifra continua augmentant i, per tercer any consecutiu, Barcelona supera el milió de creueristes i es converteix, així, en el primer port de creuers d’Europa i el quart del món.

Malgrat tot, aquest no és el cap de setmana més potent.  En realitat, és el sisè amb més creueristes. El cap de setmana que es va registrar més afluència de gent va ser el del 12 al 14 de maig, amb 14 creuers i  62.800 passatgers. Precisament aquell diumenge van coincidir al port de Barcelona els tres dels vaixells més grans que existeixen: el Norwegian Epic, el Freedom of the Seas i el Majestic Princess.

Durant els primers sis mesos de l’any van passar pel port de Barcelona 1.041.000 creueristes, una xifra que supera en un 2,27 % el mateix període de l’any anterior. És més, Barcelona aporta més de la meitat de tots els creueristes dels ports espanyols del Mediterrani i res fa preveure que això canviï: de fet, aquest 2017 es preveu, una altra vegada, que se superin les xifres d’anys anteriors. El 2016 el port de Barcelona va rebre en tot l’any 2,68 milions de creueristes, un rècord històric.

Diversos col·lectius veïnals denuncien que es tracta de dades alarmants perquè, afirmen, aquests creuers comporten molta contaminació. Des de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible han fet sentir les seves queixes a través de les xarxes socials i han criticat, una vegada més, l’augment de creuers que visiten la ciutat i que asseguren que és insostenible.