Acció de la FAVB pel decreixement turístic. Membres de l’entitat veïnal han repartit aquest dimarts fulls volants en castellà i en anglès en què demanen als turistes que no expliquin a ningú que han estat de vacances a Barcelona. Volen sensibilitzar-los sobre l’impacte que té el turisme massiu en la vida dels veïns a la ciutat. L’acció, que ha tingut lloc al carrer de la Marina, davant de la façana del Naixement de la Sagrada Família, vol provocar també una reflexió sobre la sostenibilitat i la necessitat urgent de promoure polítiques actives a favor del decreixement turístic en tota la societat. Segons un comunicat de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, l’acció és una resposta a l’anunci de la plataforma empresarial Barcelona Global, que vol promoure encara més el turisme a Barcelona.

L’entitat també ha difós un vídeo en què anima els turistes a fer com els pirates i “amagar el tresor” que és Barcelona. També incorpora altres missatges, com que el turisme afecta la mobilitat de la ciutat, que expulsa els veïns de les seves llars de tota la vida a causa de la pressió dels pisos turístics i que les conseqüències són especialment dramàtiques sobre el comerç tradicional. Afegeix que els treballadors del sector de la restauració es troben en una situació de  molta precarietat laboral i que tenen un salari un 55 % inferior a la mitjana de la ciutat.

La FAVB assegura que no vol culpar els turistes d’aquesta situació i apunta com a responsables els “grans interessos mercantils i especulatius”.