façana de la Cambra de Comerç


(ACN) La Cambra de Comerç de Barcelona espera traslladar la seu central al barri del 22@ el 2026. Segons ha explicat aquest dimarts la directora gerent de l’entitat, Eva Borràs, aviat es licitarà la construcció de l’edifici per uns 50 milions d’euros. L’organisme ha previst que el constructor tingui com a inquilins la institució econòmica, que ocuparia set plantes, i l’Ajuntament de Barcelona, que en tindria 13.

Es mantindrà la seu de la Diagonal

Si el nou espai tira endavant, acollirà les oficines centrals de la corporació, que, alhora, pretén mantenir la propietat de la seva seu a la Diagonal —situada entre la via Augusta i els Jardinets de Gràcia— per concentrar-hi els seus “hubs” i espais per a empreses. El projecte recupera una antiga iniciativa, ja que el 2006 es va planejar per primer cop un trasllat al Poblenou.

La gerent ha afirmat que el ple de la Cambra ja ha aprovat el projecte. Ho ha anunciat aquest dimarts durant el balanç de l’estratègia Catalunya 2030/40 de l’entitat. “Tindrem molt espai per ubicar-hi institucions i entitats relacionades amb l’economia productiva”, ha afegit. Es preveu que el nou espai es caracteritzi per una important aposta per l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

Per la seva banda, la presidenta de l’entitat, Mònica Roca, s’ha referit a la nova estratègia de l’entitat que vol reforçar la promoció i l’acompanyament de “creació de riquesa per a les empreses”. “Volem que la Cambra sigui la Cambra de tothom, de l’autònom, de la petita, de la mitjana i de la gran empresa. La gran empresa evidentment també és importantíssima”, ha destacat.

En aquest sentit, Borràs ha recordat el canvi intern que ha viscut l’organització els darrers temps. Així, ha apuntat que si bé el 2018 el 75 % de l’activitat de la Cambra es basava en l’emissió de certificats i la “gestió administrativa” de la formació, en tres anys s’ha reforçat l’aposta per la “internacionalització” i la “millora de la competitivitat i les noves economies”. Temes com la innovació i els projectes europeus han crescut un 200 %, ha afegit.