Els Premis Sant Martí d’aquest any han reconegut la feina de la sabateria Calçats Arnal, amb 50 anys d’experiència al Poblenou. És un negoci familiar que va fundar l’avi amb pocs recursos i força dificultats, va passar a mans dels fills i ara gestionen els nets. Tenen dos locals al barri, un al carrer de Bilbao i l’altre al carrer dels Castanys, i estan especialitzats en pell i en sabates per a persones amb malalties als peus.

50 anys de Calçats Arnal al Poblenou

Des de Calçats Arnal expliquen que la clau per mantenir-se tot aquest temps ha estat adaptar-se a les necessitats de cada moment i que això és el que fan ara de cara el futur: preparen una renovació sense perdre l’essència de botiga de barri. Ara són els nets qui gestionen el negoci però creuen que bona part del mèrit pel reconeixement se’l mereix l’avi, que en va aixecar la persiana ara fa mig segle amb molts sacrificis. A l’actualitat, la competència de la venda per internet i els centres comercials no posen tampoc les coses fàcils als establiments de barri.

Medalla d’argent als Premis Sant Martí

Fa pràcticament un mes, l’11 de novembre, es van celebrar els 57ens Premis Sant Martí. Una de les categories dels guardons premia l’aniversari de diversos agents del districte. Són les medalles d’or, argent i bronze per a les entitats, col·lectius, institucions o comerços que enguany complien 100, 75, 50 i 25 anys. En aquesta edició, un dels premiats per la seva longevitat ha estat la Sabateria Arnal. Van rebre la medalla d’argent en commemoració al mig segle d’activitat i a la seva implicació amb el barri.