Entrecot al cafè de París, foie semicuit i cargols de la Borgonya, però també pa amb tomàquet, croquetes i pernil ibèric. La carta del Cafè Pablo, la proposta gastronòmica que el xef Romain Fornell acaba d’estrenar al Museu Picasso, proposa “un viatge culinari que fusiona la cuina francesa i la catalana”, dues cuines que són “cosines germanes” i que Fornell sent pròpies per igual: “Soc cent per cent francès però també cent per cent barceloní”, ha dit en l’acte de presentació.
El Cafè Pablo s’ubica en un espai que fins ara, segons ens explica el director del museu, Emmanuel Guigon, es feia servir com a magatzem. És un dels antics palaus que formen l’emblemàtic museu i ara s’ha remodelat per convertir-se en una recreació d’un bistrot parisenc. Obrirà amb el mateix horari que el museu i, per tant, s’hi podrà anar a esmorzar i a dinar, excepte els dilluns, quan l’equipament tancarà. Per a l’horari de nit caldrà esperar al mes vinent. També oferirà sopars els dijous, divendres i dissabtes.
Menú de migdia a 18 €
Al migdia s’ha pensat en dues fórmules de menú de 18 i 20 € i també hi haurà un menú infantil. “La idea és que sigui per a tots els públics perquè els preus són molt econòmics”, ha assegurat Fornell. Per accedir-hi no caldrà tenir entrada al museu. El xef ha volgut incloure a la carta “aquells plats que més agradaven a Picasso, plats canalles i senzills com el pâté en croûte i els caragols”.
Un espai de tertúlia artística
El Cafè Pablo és una proposta innovadora en el panorama museístic barceloní. Explica Guigon, director del Picasso, que, a diferència d’altres grans ciutats, a Barcelona els museus no tenen propostes gastronòmiques de qualitat que complementin la visita. Al Cafè Pablo no només es podrà menjar. Guigon està convençut que serà “un punt de trobada, tertúlia i reflexió”. A banda del saló principal el restaurant té dues terrasses exteriors.