Pels turistes, que són el 90% dels usuaris del servei, és una bona manera de descobrir Barcelona. Al principi només funcionava a l'estiu i com una línia més de la flota de Transports Metropolitans, ara la mitjana de passatgers s'ha situat als dos milions l'any. En l'acte institucional de commemoració d'aquests 25 anys de Bus Turístic s'ha destacat com a model d'èxit de col·laboració publicoprivada. SÒNIA RECASENS, vice-presidenta Turisme de Barcelona "Fa aquesta funció centrifugadora ens fa que el Bus Turístic esparceixi, que vagi més enllà i que aquesta riquesa no quedi concentrada on el turisme es concentra en un únic indret si no que vagi més enllà i que a tot arreu on arribi el Bus Turístic, hi arriba la riquesa del turisme". JOAN GASPART, president del comitè executiu de Turisme de Barcelona Ens hem discutit, ens hem barallat, però sempre dintre del diàleg i dintre d'afavorir un objectiu comú, que és la ciutat de Barcelona." La celebració dels 25 anys del Bus Turístic continuarà aquesta tarda amb un concert itinerant de Jazz al pis superior d'un bus turístic. Es podrà veure per exemple circulant pel Passeig de Gràcia o per la Rambla. Us ho ha explicat des de la Capella del Macba, Dani Clavera.

Durant aquests anys, el Bus Turístic ha donat servei a un total de 21,7 milions de persones. Concretament, el 2011 hi van viatjar 2.125.960 passatgers. L’augment de la xifra d’usuaris ha estat constant al llarg d’aquest període. El 89% dels usuaris són estrangers, els visitants de Catalunya i de la resta d’Espanya representen l’11%. Els passatgers puntuen amb un 8,2 sobre 10 de mitjana el servei, segons TMB.

En 25 anys també n’ha canviat la flota. Actualment està formada per 74 vehicles, 67 de dos pisos i set d’un pis descobert. Els autobusos de dos pisos es va incorporar el 1996.

El bus turístic ofereix audioguies en 10 idiomes. El 2011 gairebé la meitat dels passatgers va escollir els auriculars en anglès. El castellà i el francès són el segon i tercer idioma més demandats respectivament.

Els inicis del Bus Turístic

Quan va arrencar el Barcelona Bus Turístic, només funcionava durant els mesos d’estiu. La línia formava part dels autobusos de TMB sota el número 100. Els dos vehicles del servei feien un recorregut de 90 minuts.