La periodista Maria Cinta Méndez ens presenta al programa ‘reset’, de betevé, el cas de l’Arnau Estiarte, un jove de 24 anys que és a l’atur i que busca feina en el món de l’advocacia. Va estudiar dret a la Universitat Pompeu Fabra i té un Màster d’Accés a l’Advocacia, que és el pas previ per col·legiar-se.

El jove denuncia les ofertes precàries que publiquen moltes empreses. Durant mesos va treballar a jornada completa sense cobrar i creu que això és un problema que la societat, sovint, accepta. Com a treballador “tens unes necessitats bàsiques que has de cobrir” i per això creu que ningú no hauria d’acceptar aquest tipus de feines, ja que comporta “normalitzar” la situació.

Especialitzar-se en responsabilitat civil

A més, la pandèmia ha desencadenat el que anomena “coronapobres”, és a dir, aquelles persones que han de treballar per viure amb sous que no són gaire elevats i, per tant, no es poden permetre massa luxes. La situació actual li ha fet replantejar-se l’especialització laboral, creu que l’interessa més el món de la responsabilitat civil. Aquest enfocament fa referència a la firma de contractes o les herències, entre d’altres.

D’altra banda, el jove també posa sobre la taula la possibilitat de marxar a l’estranger si no troba feina a Catalunya. Creu que la situació professional i política del país dificulta la inserció laboral, però també afirma que marxar a l’estranger per treballar d’advocat hauria de ser l’última opció.