És el primer cap de setmana amb les noves restriccions, per tant, totes les botigues han de tancar excepte les que venen productes considerats essencials. Això ha afectat zones comercials com el centre de Barcelona, que aquest dissabte estava buit.

Els comerciants que han aixecat la persiana lamenten que ha estat un matí fluix de vendes per diversos motius. D’una banda per la pluja, però també pel confinament municipal i pel fet que la resta de botigues estan tancades. També apunten que després de Nadal i Reis les compres sempre baixen. Admeten que estan preocupats per la davallada d’ingressos.

Polèmica per l’obertura d’algunes botigues

Alguns dels establiments que han pogut aixecar la persiana no s’han escapat de la polèmica. Sobretot, les botigues que ofereixen més d’un servei, com els quioscs que, a més de diaris, venen altres productes que no es consideren de primera necessitat. O, també, una botiga de carcasses de mòbils, que pot obrir perquè també ofereix servei de reparació de telèfons.

Les restriccions “són un embolic”

Tot i el mal temps, alguns barcelonins han decidit sortir a passejar pel centre de la ciutat i, en alguns casos, no sabien que es trobarien les botigues tancades. D’altres afirmen que les restriccions “són un embolic”, sobretot si són diferents entre setmana i el cap de setmana.

Gran de Gràcia, sense cotxes ni vianants

La imatge de carrers deserts també s’ha repetit en d’altres eixos comercials de la ciutat com a Gràcia. Cada cap de setmana tallen el carrer Gran de Gràcia per donar més espai als vianants, però aquest dissabte hi havia poca gent al carrer.

En aquest eix, alguns dels comerços que tenien permís per obrir han decidit no fer-ho i, principalment, han aixecat la persiana els establiments que venen productes d’alimentació.