Al carrer Gran de Sant Andreu aquest diumenge han obert la meitat de les botigues per als que encara necessiten fer alguna compra abans de Reis. Tant els comerciants com els compradors hi veuen diversos beneficis: en primer lloc, l’horari, ja que molts dels compradors treballen entre setmana i només poden aprofitar els diumenges per apropar-se a les botigues a comprar. Per altra banda, alguns comerciants acumulen estoc que creuen que no s’acabarà venent, per tant, aprofiten aquest diumenge per obrir i augmentar les vendes.

Els veïns de Sant Andreu aquest any han celebrat que ja poden passejar tranquil·lament pel carrer Gran. L‘any passat per èpoques nadalenques s’hi feien obres, i ara ja està completament pacificat. A més, ara hi ha un tren que es passeja per la zona i s’ha convertit en l’atractiu dels més petits.

La compra per internet, el gran enemic

Molts comerciants lamenten que ara molts dels clients prefereixen fer les compres per internet en lloc d’anar personalment a la botiga. Per això, diuen, ja no hi ha les mítiques cues davant dels mostradors que es feien els dies previs a Reis. Les plataformes de comerç en línia com Amazon fan que molts compradors prefereixin fer la compra des del sofà de casa i a més bon preu, i aquest fet, segons molts dels botiguers, trenca amb la tradició de carrers plens de gom a gom per les compres de Nadal.