El dia de la Immaculada Concepció és un dels festius en què el comerços poden apujar la persiana. Al centre gairebé tots han obert. Coincidint amb el cap de setmana llarg, compradors d’arreu de Catalunya i la resta de l’Estat han pogut viure l’ambient nadalenc de la ciutat i fer-hi compres.

Milers de persones han passejat pel Portal de l’Àngel. Entre elles, hi ha qui agraeix l’obertura de comerços en aquest dia perquè entre setmana no té temps d’anar de botigues. Altres han aprofitat per comprar, però alhora, s’han sentit, diuen, malament: “Pels que treballem entre setmana és una gran oportunitat que el diumenge estigui obert però també és una contradicció pensar que els altres hagin de treballar i no puguin estar amb les seves famílies”.

Compradors de Barcelona, i també de fora

Molta gent d’arreu de Catalunya i la resta de l’estat ha aprofitat per venir a Barcelona, veure el pessebre de Nadal, la Fira de Santa Llúcia i, de pas, anar de botigues. Ha vingut gent de València, Saragossa, Logronyo, entre d’altres punts com el Montsià o Lleida.

A Sants, comerços tancats

En canvi, en zones menys cèntriques com la carretera de Sants, la majoria de les botigues han abaixat la persiana. L’efecte cap als compradors ha estat, naturalment, negatiu. Els qui s’hi han arribat per fer les compres de Nadal han explicat que el fet que la majoria no obrin no genera ambient comercial i, per tant, no els ve de gust comprar. El fet es que és un peix que es mossega la cua. Per la seva banda, els comerciants que han decidit obrir han explicat que les vendes han estat molt baixes, i han trobat l’explicació en el fet que és un diumenge de pont en què molts barcelonins han aprofitat per escapar-se de la ciutat.