La Festa Major de la Barceloneta se celebra coincidint amb la diada de Sant Miquel. Aquest any la festivitat ha vist la programació reduïda per la covid-19 i només s’han mantingut els estrictament relacionats amb el patró, això sí, prèvia inscripció i amb aforament limitat. Tot i això, el comerç del barri ha volgut mantenir l’esperit festiu i per això ha decidit guarnir aparadors i interiors com l’any passat, amb elements icònics de la Barceloneta com ara el canó, una maqueta d’un quart de casa i com no, elements mariners. Aquest és el gra de sorra a la festa major de la Barceloneta d’un sector que es resisteix a desaparèixer.

Comerços engalanats

Els comerciants, com l’Agustina Pérez de la Floristería Lola, volen animar el barri. “Aquest any com és un any tan especial, tan trist, hem de posar una miqueta d’alegria al barri”. La Montse Valladares, de Les Ocasions, sap que aquest any la festa major no serà com la d’altres anys. “Tot i això he guarnit la botiga per animar la gent que vingui al barri, que vingui a comprar a les nostres botigues”. 

“Som uns supervivents”

La resposta dels comerços a la convocatòria d’engalanar-se per festes ha sorprès l’associació de comerciants. En Sergi Ferrer, president de l’entitat assegura que plou sobre mullat per diversos motius. “La crisi econòmica que ja arrossegàvem doncs només ens ha faltat la covid per acabar-nos de rematar i els que estem aquí som uns supervivents i lluitarem fins al final”.

Els guarniments es mantindran als comerços fins al 6 d’octubre. Podeu consultar com es veu afectada la programació aquest 2020 a totes les festes de barri aquí.