Mercat de la Boqueria

El Mercat de la Boqueria suma una altra distinció a la llista de reconeixements. Aquesta vegada els premis anuals Global Tastemakers Awards l’han situat com el millor mercat del món, al davant del Tsukiji Outer Market, a Tòquio, i el Borough Market, a Londres. Els premis en valoren “la gran quantitat de plats locals” que ofereix i “la vibrant oferta de productes frescos, marisc i carns”.

Els premis els organitza la revista ‘Food & Wine’, que ha considerat que la Boqueria és mereixedora de la primera posició per la varietat gastronòmica i la qualitat del producte que ofereix a les parades. El rànquing recull les valoracions de 180 periodistes d’alimentació i viatges d’arreu del món que designen quins són els restaurants, bars, fleques, mercats, ciutats, hotels, aeroports i creuers preferits arreu del món.

“La Boqueria és un altaveu de la grandesa de Barcelona”

En conèixer la notícia el president del mercat, Jordi Mas, ha destacat que es tracta d’un mercat “per sentir l’essència del producte i el caràcter humà dels professionals que hi treballen”. Segons Mas, el mercat “és un altaveu internacional de la grandesa de Barcelona”.

Els 10 millors mercats del món

En la classificació, la Boqueria ha passat per davant de mercats de gran reputació internacional com el Tsukiji Outer Market, de Tòquio, i el Borough Market, de Londres. Els 10 millors mercats segons els Global Tastemakers Awards són:

  1. la Boqueria (Barcelona)
  2. Tsukiji Outer Market (Tòquio)
  3. Borough Market (Londres)
  4. La Merced Market (Ciutat de Mèxic)
  5. Nishiki Market (Kioto)
  6. English Market (Cork)
  7. Jemaa El Fna (Marràqueix)
  8. Marché des Enfants Rouges (París)
  9. Lau Pa Sat (Singapur)
  10. Campo dei Fiori (Roma)

El restaurant Dos Pebrots, entre els 20 millors de tot el món

La mateixa revista també ha elaborat un altre rànquing amb 20 restaurants destacats d’arreu del món i en què apareix el bar Dos Pebrots, d’Albert Raurich. Segons la revista, un àpat en aquest establiment de l’ex-Bulli és “una lliçó d’història i de la cuina mediterrània”. En destaquen, per exemple, l’ús d’ingredients com el gàrum (la salsa a base d’anxova que s’utilitzava a l’antiga Roma). El rànquing de restaurants l’encapçala el Mérito, a Lima, del xef veneçolà Juan Luis Martínez.