L'economia catalana es recupera amb més força que l'espanyola. Una prova d'això és que les inversions estrangeres van créixer a Catalunya gairebé quatre vegades més que al conjunt de l'estat entre gener i setembre de 2013. També les darreres estimacions oficials apunten que el PIB català va retrocedir un 0,6 per cent l'últim any, la meitat que el conjunt d'Espanya, on va caure l'1,2%. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona "L'economia catalana presenta una millor evolució, ha anat millor que l'economia espanyola per la majoria dels indicadors analitzats." A partir d'aquí la lectura de la Cambra de Comerç és clara: no hi ha problemes econòmics derivats del debat sobiranista. MIQUEL VALLS, president de la Cambra de Comerç de Barcelona "Segons aquesta anàlisi comparativa podem dir que, a dia d'avui, la situació política no ha afectat a l'economia catalana." Una situació que, diuen, no té per què canviar. De fet, auguren que a partir del més d'abril es tornarà a crear ocupació a Catalunya.

Els indicadors analitzats per la Cambra de Comerç de Barcelona són la creació d’empreses, la confiança empresarial, l’ocupació, el consum de les famílies, l’exportació, el turisme, la inversió estrangera, la inversió en béns d’equipaments i el crèdit. Finalment també compara quin és el resultat del PIB català i l’espanyol. Precisament les darreres estimacions oficials apunten que el PIB català va retrocedir un 0,6%  l’últim any, la meitat que el conjunt d’Espanya, on va caure l’1,2%.

Amb aquests resultats sobre la taula la cambra catalana augura que, a partir del mes d’abril, es podria torna a crear ocupació.